Počele su radionice osnaživanja u Rovinju!

RADIONICE GRUPNOG OSNAŽIVANJA OSOBA S INVALIDITETOM (OSI)

Prema podacima HZZ-a, veliki broj osoba s invaliditetom (OSI) je nezaposleno i u riziku od dugotrajne nezaposlenosti te socijalne isključenosti. Postoji i problem razine i vrste obrazovanja, izostanak profesionalnih vještina i znanja, niska razina motivacije i samopoštovanja.

Kako bi doprinijeli uključivanju nezaposlenih osoba s invaliditetom u tržište rada, odlučili smo u Centru M.A.R.E. u Rovinju održati grupne radionice osnaživanja osoba s invaliditetom. Već na prvoj, održanoj ovaj vikend 28.5. do 30.5.2022. je prisustvovalo preko 20 OSI.

Neke od tema koje su u tri dana bile ponuđene polaznicima radionica su:

  1. Kako napisati životopis
  2. Najbitnije osobine i vještine pri zapošljavanju
  3. Komunikacija i asertivno ponašanje
  4. Kako tražiti posao u ugostiteljskom i turističkom sektoru
  5. Samopoštovanje pokreće i poduzetništvo

Jako smo ponosni što su nam individualni korisnici i brojne udruge dali svoje povjerenje i odlučili doći u Rovinj. Dojmovi polaznika su odlični, te pratnja i polaznici ističu da bi se ponovno vratili!

Raspored sljedećih radionica:
03. – 05.06.2022.
10. – 12.06.2022.
24. – 26.06.2022.

Sve zainteresirane nezaposlene osobe s invaliditetom koje žele sudjelovati na radionicama i koje zanima mogućnost zapošljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva pozivamo da nam se jave na e-mail zaposliseznanjem@gmail.com ili nazovu besplatni info telefon 0800 300 033. Troškovi puta, smještaja i prehrane su pokriveni za pratnju i polaznike radionica.

Više o projektu “Zaposli se znanjem 2” i radionicama možete saznati i na našem Instagramu i Facebooku

 

Sadržaj radionica isključiva je odgovornost Učilišta Magistra.
Radionice su financirane od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Za prijavu i informacije o sudjelovanju u radionicama, nazovite besplatni info telefon:
0800 300 033

Postavke privatnosti
Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg preglednika iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i uslugama koje nudimo.
Skip to content